Ďalší z receptov zo 70 rokov starej kuchárskej knihy.
Chutný, nenáročný na suroviny a jednoduchý na prípravu.
Na 15 kusov potrebujeme :
100 g mletých lieskových orechov
2 PL medu
2 PL rumu
šťava z 1 pomaranča
strúhaná čokoláda na obalenie
PRÍPRAVA :
Všetky suroviny okrem strúhanej čokolády dáme do hrnca a na nízkej teplote varíme za priebežného miešania 10-15 minút. Zmes necháme čiastočne vychladnúť (ale nie úplne, pretože zmes je potom veľmi tuhá, pretože med skaramelizoval) a robíme z nej guľky veľkosti vlašského orecha, ktoré obaľujeme v strúhanej čokoláde. Servírujeme v papierových košíčkoch. Nabudúce vyskúšam z vlašských orechov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára