Vôňa gaštanového pyré v kombinácii so sladkým marcipánom a horkastým kakaom - čo viac dodať, delikatesa. Keď si odmyslím balenie do marcipánu, tak je to veľmi jednoduchá a veľmi chutná maškrta.
Odporúčam guľky robiť a v kakau obaľovať až pred podávaním, aby vlhkosť gaštanového pyré nerozmočila marcipán a kakao, alebo obaliť radšej v čokoláde, ktorá vytvorí tuhší obal.
Odporúčam guľky robiť a v kakau obaľovať až pred podávaním, aby vlhkosť gaštanového pyré nerozmočila marcipán a kakao, alebo obaliť radšej v čokoláde, ktorá vytvorí tuhší obal.
Na 40 kusov potrebujeme :
250 g gaštanové pyré
300 g marcipán
100 g rozmixované piškóty
4 PL uvarená čierna káva
kakao na obalenie
Príprava :
Mrazené gaštanové pyré necháme povoliť, nastrúhame na hrubo, pridáme rozmixované piškóty a kávu a vypracujeme kompaktnú hmotu - trvá to iba chvíľočku. Robíme guľôčky - nie veľmi veľké, marcipán ich ešte zväčší. Marcipán rozvaľkáme na silikónovej podložke jemne posypanej škrobom (Solamyl, Gustin) na hrúbku 1,5 - 2 mm (ja som vygúľala veľmi natenko, dosť zle sa s ním robilo a vlhkosť gaštanového pyré ho po troch dňoch skoro úplne narušila), vykrojíme kolieska s priemerom cca 6-7 cm (podľa veľkosti guľôčok) a gaštanové guľky obalíme do marcipánu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára