12. decembra 2017

Gaštanovo - marcipánové guľôčky


Vôňa gaštanového pyré v kombinácii so sladkým marcipánom a horkastým kakaom - čo viac dodať, delikatesa. Keď si odmyslím balenie do marcipánu, tak je to veľmi jednoduchá a veľmi chutná maškrta.

Odporúčam guľky robiť a v kakau obaľovať až pred podávaním, aby vlhkosť gaštanového pyré nerozmočila marcipán a kakao, alebo obaliť radšej v čokoláde, ktorá vytvorí tuhší obal. 




 Na 40 kusov potrebujeme :

250 g gaštanové pyré 

300 g marcipán
100 g rozmixované piškóty
4 PL uvarená čierna káva
kakao na obalenie

Príprava :


Mrazené gaštanové pyré necháme povoliť, nastrúhame na hrubo, pridáme rozmixované piškóty a kávu a vypracujeme kompaktnú hmotu - trvá to iba chvíľočku. Robíme guľôčky - nie veľmi veľké, marcipán ich ešte zväčší. Marcipán rozvaľkáme na silikónovej podložke jemne posypanej škrobom (Solamyl, Gustin) na hrúbku 1,5 - 2 mm (ja som vygúľala veľmi natenko, dosť zle sa s ním robilo a vlhkosť  gaštanového pyré ho po troch dňoch skoro úplne narušila), vykrojíme kolieska s priemerom cca 6-7 cm (podľa veľkosti guľôčok) a gaštanové guľky obalíme do marcipánu. 




Nakoniec obalíme v práškovom kakau alebo ešte lepšie v čokoláde (kakao nasaje vlhkosť z pyré) a odložíme do chladničky stuhnúť. 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára