Na tento recept som natrafila úplnou náhodou pri hľadaní iného receptu a keďže sa mi zdal zaujímavý, tak som ho vyskúšala. Orechovú plnku som doplnila o škoricu a vanilkový cukor som vymenila za mletú Bourbon vanilku. Rolky sú výborné, krehké, chuť orechovej náplne je lahodná, určite budem ešte robiť, ukladám medzi NAJ recepty.
autor : chillin.sk ... takto mali vyzerať |
Na 40 - 45 kusov potrebujeme :
cesto
100 g maslo
100 g krémový syr (Mascarpone, Philadelphia)
50 g kryštálový cukor
1 žĺtko
225 g hladká múka
štipka soli
kôra z 1 citróna
náplň
175 g mleté vlašské orechy
1 bielok
1 vanilkový cukor alebo mletá vanilka
mletá škorica podľa chuti
1 kopcovitá PL práškový cukor + na posypanie
Príprava :
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtok, syr, citrónovú kôru, múku a vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.
Pokiaľ cesto odpočíva pripravíme si plnku - bielok s cukrom a vanilkovým cukrom alebo vanilkou vyšľaháme na pevný sneh, pridáme orechy a škoricu a vymiešame plnku.
Po uplynutí času vyvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku cca 2-3 mm. Okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska s priemerom cca 6 cm. Z plnky odoberáme kúsky, urobíme z nich malý valček, položíme do stredu kolieska, okraje preložíme cez seba a vidličkou pritlačíme. Rukou vyformujeme boky do rovného tvaru. Ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme do ružova (cca 12-15 minút). Pocukrujeme.
.. pred pečením vyzerali super |
.. po upečení sa mi stratil vzor od vidličky a trocha narástli, ale chuť bola skvelá |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára