10. apríla 2022

Výborná domáca banánová zmrzlina

Blíži sa leto a v horúčavách príde vhod niečo studené a osviežujúce. Táto zmrzlina je jedna z najlepších ovocných zmrzlín, ktoré som mala možnosť ochutnať. Okrem toho je zdravšia ako väčšina zmrzlín z obchodov - je bez pridaného cukru, čisto ovocná. A zbaví vás banánov, ktoré už majú svoje najlepšie časy za sebou.


POTREBUJEME :

banány
mrazené ovocie (najlepšie sú maliny, jahody príp. čučoriedky)

PRÍPRAVA :

Banány ošúpeme, pokrájame na kolieska a dáme zmraziť. Po zmrazení necháme minútku povoliť, šupneme do mixéra a zmixujeme. Tu treba povedať, že treba ozaj výkonný mixér - inak treba pridať kvapku mlieka najlepšie kokosového, alebo kvapku sladkej smotany, aby sa mrazené banány zmixovali do krémovej konzistencie. Ja používam šnekový odšťavovač Concept Juicer (starší model ako na fotografii nižšie), ktorý má aj nadstavec na zmrzlinu a dokáže "rozmašírovať" aj zmrznuté ovocie rovno do konzistencie zmrzliny. Ak použijete mixér, je možné, že bude potrebné zmes dať ešte do mrazničky stuhnúť.

 
Môžeme urobiť čisto banánovú zmrzlinu, ktorá je skvelá sama o sebe alebo k mrazeným banánom prihodiť zopár kúskov mrazeného ovocia - mne najviac chutí kombinácia s malinami a jahodami. Podľa toho koľko ovocia pridáme takú bude mať zmrzlina chuť - ak dáme viac bude skôr malinová či jahodová.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára