2. júla 2018

Voňavé marocké kuracie prsia s červenou šošovicou

V poslednej dobe som nejako naladená na voňavú exotickú kuchyňu. Po voňavom plnenom tureckom chlebe som tentoraz siahla po rovnako voňavom recepte z Maroka, ktorý mi prišiel vhod, pretože ja varím takmer vždy intuitívne, bez plánovania a recepty volím podľa toho, čo aktuálne ponúka chladnička, mraznička či špajza. 

A tento recept splnil všetko čo som chcela - možnosť vyskúšať novú chuť, je jednoduchý na prípravu a obsahuje samé zdravé veci (čo nám príde vhod, pretože sa snažíme zhodiť nejaké zbytočné kilečká).




Na 4 porcie potrebujeme :

160 g červená šošovica
4 kusy kuracie prsia
2 PL kokosový olej (prípadne nejaký iný)
1 cibuľa pokrájana nadrobno
1-2 strúčiky cesnak pokrájaný nadrobno
1 ČL rímska rasca drvená
2 ČL semeno koriandra (mleté alebo drvené)
1/2 ČL muškátový oriešok mletý
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
4 hrste čertvý baby špenát
1-2 hrste posekanej koriandrovej vňate (alebo petržlenovej)
šťava z 1 limetky 
cca 15 ks cherry paradajok

PRÍPRAVA :

Červenú šošovicu prepláchneme a uvaríme v neosolenej vode (solíme až po uvarení - neviem prečo, ale takto sa píše na vrecúšku).

Na kokosovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme kuracie prsia pokrájané na prúžky (očistené, umyté a osušené, ale to hádam netreba písať). Pridáme koriandrové semeno, rímsku rascu a muškátový oriešok, premiešame, prikryjeme a dusíme 15-20 minút. Ochutíme soľou a korením, pridáme uvarenú šošovicu, umyté cherry paradajky prekrojené na polovice, limetkovú šťavu a posekanú koriandovú či petržlenovú vňať, a dusíme prikryté ešte 5 minút. Nakoniec pridáme umytý baby špenát, premiešame, dusíme ešte 1-2 minúty a hneď podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára