Toto je jeden z prvých receptov, ktorý som ešte ako začínajúca kuchárka pripravovala - má hádam aj 20 rokov, a stále patrí medzi naše TOP recepty. Vzhľadovo možno nič extra, ale tá chuť a vôňa sú neskutočné.
Potrebujeme (4 porcie) :
4 ks kuracie stehno s kožou
4 plátky bravčová šunka
4 plátky syr (ja používam väčšinou Leerdammer)
250 - 300 ml kyslá smotana
1 kopcovitá polievková lyžica horčica (klasická plnotučná)
soľ
korenie
hladká múka na obalenie
1 kopcovitá lyžička mletá sladká paprika
olej
Príprava :
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, pri kosti nakrojíme, osolíme, okoreníme, obalíme v zmesi hladkej múky a sladkej mletej papriky. Z oboch strán orestujeme na panvici s rozpáleným olejom, aby sa mäso zatiahlo. Kým sa mäso opeká zmiešame kyslú smotanu s horčicou, ochutíme soľou a korením. Opečené mäso preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie (nemusí byť, ale uľahčí čistenie).
Na každé stehno položíme plátok šunky, plátok syra a celé to potrieme smotanovo-horčicovou zmesou tak, aby bola celá šunka so syrom pokrytá zmesou (inak sa pri pečení vysuší).
Pečieme v rúre zohriatej na 180-190°C cca 40-50 minút podľa veľkosti stehien. Vrch musí byť do zlatista zapečený a mäso mäkké.
Ako príloha sa nám najviac páči ryža, ale pokojne podľa chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára