3. augusta 2018

Zapekaný letný baklažán

V tomto nenormálnom teple sa nám nežiada žiadne "ťažké" jedlo a už vôbec sa mi nechce dlho stáť pri sporáku a vyvárať nejaké zložité recepty, preto padne vhod aj takýto jednoduchý recept "čo dom a chladnička dali". Ak si k tomu ešte dáte nejakú sviežu čertvú zeleninku garantujem vám, že si pochutíte a nebudete sa cítiť preplnení. 




Potrebujeme (množstvo podľa počtu stravníkov - rozpis je na jednu porciu) :

1/2 stredný baklažán
130 g mleté mäso (ja používam hovädzie)
2 cm kúsok čerstvý zázvor
jarná alebo klasická cibuľa
paradajkový pretlak (1 PL)
1 PL strúhaný parmezán
1 ks plátkový syr (u mňa to bol Leerdamer)
čerstvá paprika a paradajka (množstvo podľa chuti)
soľ
korenie
čerstvá petržlenová vňať
olivový olej

PRÍPRAVA : 

Baklažán umyjeme, osušíme a opatrne vyberieme vnútro - nevyhadzujeme, pooužijeme ho do plnky. Lodičku z baklažánu osolíme a necháme vypotiť pokiaľ si nepripravíme náplň - pred plnením opláchneme a osušíme.

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú papriku, vnútro z baklažánu, pokrájané paradajky, pár minút restujeme, pridáme mleté mäso, opekáme pokiaľ sa mäso nezatiahne, pridáme soľ, korenie, postrúhaný očistený čerstvý zázvor, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, strúhaný parmezán, premiešame, naplníme do baklažánovej lodičky a v rúre zohriatej na 190-200°C pečieme cca 25-30 minút. Pár minút pred dopečením dáme navrch plátok syra a dopekáme pokiaľ sa nerozpustí.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára