14. apríla 2018

Yumurta piyazi - turecký vajíčkový šalát


Jednoduché a chutné jedlo, vhodné ako rýchle raňajky alebo večera.
Hotové do 20 minút ak rátam aj varenie vajíčok.



Na jednu porciu potrebujeme :

2 vajíčka uvarené natvrdo alebo "na hniličku"
2 PL panenský olivový olej
1-2 ks jarná cibuľka
rímska rasca asi 1/4 ČL alebo podľa chuti (použite rímsku, nie klasickú)
soľ
korenie
chilli (čerstvá chilli paprička alebo sušené chilli)
petržlenová vňať
olivy (voliteľné)

PRÍPRAVA :

Vajíčka očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Vňať a jarnú cibuľku očistíme a pokrájame nadrobno. Všetky suroviny opatrne zmiešame a hneď podávame, s hriankou alebo s maslovým chlebíkom a čajom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára