22. apríla 2018

Jarná nátierka

Túto nátierku som si sama pre seba nazvala "jarná", pretože použité suroviny (reďkovka, pažítka, jarná cibuľka) mi tak nejako patria k jarnému obdobiu.Je to veľmi jednoduchá nátierka patriaca do kategórie "čo dom dal" či "čo chladnička dala", ale aj tak je veľmi chutná a svieža. 

Odporúčam urobiť iba toľko, koľko sa zje, pretože do druhého dňa pustí reďkovka šťavu a nátierka je potom redšia (ale rovnako chutná).



POTREBUJEME (na cca 3-4 porcie) :

2 PL neochutená Lučina
1 PL biely jogurt
1 PL majonéza
soľ
korenie
nadrobno pokrájaná reďkovka (asi 10 kusov)
najemno pokrájaný pór (asi 10 cm kus)
hrsť posekanej pažítky
jarná cibuľka

PRÍPRAVA : 

Vymiešame Lučinu s jogurtom a majonézou, pridáme ostatné suroviny a podávame. Ja som podávala na nasucho opečenom chlebíku.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára