Milujem tieto jednoduché recepty, kde z pár surovín urobíte chutnú maškrtu, keď vás prepadne chuť na niečo sladké a nechce sa vám pripravovať nič zložité.
Z rovnakého cesta robievala moja milovaná maminka tie najúžasnejšie fánky (Božie milosti), ktoré sa pripravovali vždy na fašiangy - tie som sa ešte neodvážila vyskúšať, ani vlastne neviem prečo - musím to napraviť.
Na cca 40 kusov potrebujeme :
400 g hladká múka
4 celé vajíčka
štipka soli
trocha studenej vody
olej na vyprážanie
škoricový cukor alebo voňavé korenie na posypanie
PRÍPRAVA :
Vypracujeme cesto ako na rezance, ale troška mäkšie, necháme 30 minúť prikryté odležať, rozgúľame na hrúbku cca 5-6 mm a v horúcom oleji vyprážame podobne ako šišky. Prebytočný tuk odsajeme papierovými utierkami a ešte horúce obalíme v škoricovom cukri (ja som použila práškový cukor zmiešaný s korením "Jablkový závin", ktoré má neskutočnú vôňu).
Odporúčam podávať teplé, predsa len tam nie je droždie ani žiadny iný kypriaci prípravok, takže po vychladnutí by už neboli také chutné.
Inak sú prudko žravé, tých 40 kusov je tak pre 2-3 osoby.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára