Po recepte na
carpaccio z červenej repy pridávam tento skvelý recept na carpaccio z
čerstvých paradajok, ktorý je ako stvorený na horúce letné dni.
Inšpirovala som sa receptom šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorý som jemne upravila, pretože žlté paradajky použité v pôvodnom recepte je
problém zaobstarať.
POTREBUJEME (na cca 4 porcie) :
6 - 8 tvrdých paradajok (mäkké je problém nakrájať na plátky)
6 - 8 plátkov prerastenej oravskej slaniny alebo sušenej šunky
soľ
korenie
balzamiková redukcia alebo vínny ocot
kvalitný panenský olivový olej
kúsok parmezánu
čerstvú bazalku
PRÍPRAVA :
Príprava je skutočne veľmi jednoduchá a zaberie iba pár minút. Tenké prúžky slaniny alebo sušenej šunky opečieme na suchej panvici do chrumkava - ak používame slaninu tak papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk. Paradajky pokrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme balzamikovou redukciou alebo vínnym octom (ja uprednostňujem balzamikovú redukciu, ktorá má jemnejšiu chuť), rovnomerne rozložíme kúsky opečenej slaniny alebo sušenej šunky, posypeme hoblinami parmezánu a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame samotné alebo s opečeným toastom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára