31. júla 2017

Paradajkové carpaccio

 

Po recepte na carpaccio z červenej repy pridávam tento skvelý recept na carpaccio z čerstvých paradajok, ktorý je ako stvorený na horúce letné dni. Inšpirovala som sa receptom šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorý som jemne upravila, pretože žlté paradajky použité v pôvodnom recepte je problém zaobstarať.

POTREBUJEME (na cca 4 porcie) :

6 - 8 tvrdých paradajok (mäkké je problém nakrájať na plátky)
6 - 8 plátkov prerastenej oravskej slaniny alebo sušenej šunky
soľ
korenie
balzamiková redukcia alebo vínny ocot
kvalitný panenský olivový olej
kúsok parmezánu
čerstvú bazalku

PRÍPRAVA :

Príprava je skutočne veľmi jednoduchá a zaberie iba pár minút. Tenké prúžky slaniny alebo sušenej šunky opečieme na suchej panvici do chrumkava - ak používame slaninu tak papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk. Paradajky pokrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme balzamikovou redukciou alebo vínnym octom (ja uprednostňujem balzamikovú redukciu, ktorá má jemnejšiu chuť), rovnomerne rozložíme kúsky opečenej slaniny alebo sušenej šunky, posypeme hoblinami parmezánu a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame samotné alebo s opečeným toastom. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára