31. júla 2017

Sardínsky pečený baklažán

S



Baklažán som pre kuchyňu "objavila" len pred pár rokmi - teda samozrejme vedela som, že existuje, ale nikdy mi nepripadal dostatočne chutný na konzumáciu. Ako takmer so všetkým, aj pri baklažáne ide len o to správne ho pripraviť a dochutiť. Tento recept je veľmi jednoduchý a vynikne v ňom chuť baklažánu. Opäť je príprava veľmi jednoduchá, čo iste v dnešnej dobe gazdinky ocenia.

Na jednu porciu potrebujeme :

1 malý alebo polovicu väčšieho baklažánu
1-2 PL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy, 
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
1 PL na jemno posekanej petržlenovej vňate
menší pekáč, papier na pečenie

Príprava :

Baklažán umyjeme, osušíme, odkrojíme koniec, prekrojíme na polovicu, narežeme do kríža, osolíme a necháme pol hodinku odtiecť na site. Následne baklažán osušíme, zo všetkých strán potrieme olivovým olejom a na pekáči s papierom na pečenie reznou stranou otočenou hore pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 30-35 minút. Pokiaľ sa baklažán pečie zarobíme dresing z olivového oleja, citrónovej šťavy, korenia, cesnaku a petržlenovej vňate, ktorým horúci baklažán polejeme a teplý podávame, najlepšie s opečeným chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára