S
Baklažán som pre kuchyňu "objavila" len pred pár rokmi - teda samozrejme vedela som, že existuje, ale nikdy mi nepripadal dostatočne chutný na konzumáciu. Ako takmer so všetkým, aj pri baklažáne ide len o to správne ho pripraviť a dochutiť. Tento recept je veľmi jednoduchý a vynikne v ňom chuť baklažánu. Opäť je príprava veľmi jednoduchá, čo iste v dnešnej dobe gazdinky ocenia.
Na jednu porciu potrebujeme :
1 malý alebo polovicu
väčšieho baklažánu
1-2 PL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy,
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
1 PL na jemno posekanej petržlenovej vňate
menší pekáč, papier na pečenie
Príprava :
Baklažán umyjeme, osušíme, odkrojíme koniec, prekrojíme
na polovicu, narežeme do kríža, osolíme a necháme pol hodinku
odtiecť na site. Následne baklažán osušíme, zo všetkých strán potrieme olivovým olejom a na
pekáči s papierom na pečenie reznou stranou otočenou hore pečieme v rúre
vyhriatej na 200°C 30-35 minút. Pokiaľ sa baklažán pečie zarobíme dresing z olivového oleja, citrónovej šťavy, korenia, cesnaku a petržlenovej vňate, ktorým horúci
baklažán polejeme a teplý podávame, najlepšie s opečeným chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára