Pod týmto tajuplným názvom sa ukrýva mexická verzia gulášu s fazuľou a guľkami z mletého mäsa. Napriek tomu, že to tak možno nevyzerá - ide o výborné a zdravé jedlo - samozrejme v prípade, že použijete mleté hovädzie mäso, ktoré je menej tučné ako bravčové.
Ďalším nezanedbateľným plusom tohto receptu je, že sa všetko robí v jednej panvici, takže odpadne umývanie kopy riadu. Ako prílohu sme mali chrumkavú bagetu.
Na 4 porcie potrebujeme :
350g mletého mäsa (ja som uprednostnila hovädzie)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
4 PL olivový
olej
1 veľká červená cibuľa
1,5 - 2 ks farebná paprika
3 strúčiky
cesnaku
1 PL mletej sladkej údenej papriky (dodá skvelú chuť)
2 plechovky krájaných
paradajok
1 plechovka (400g) bielej maslovej
fazule
2 ČL hnedý cukor
par kvapiek chilli omáčky
hrsť posekanej
petržlenovej vňate
PRÍPRAVA :
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno, papriku pokrájame na prúžky. Mleté mäso ochutíme soľou a korením, rukami dobre
premiešame a urobíme menšie guľky, asi vo veľkosti vlašského orecha, ktoré opečieme na oleji zo všetkých
strán, odsunieme na bok, vo výpeku opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a čerstvú papriku,
opekáme 5 minút, pridáme pretlačený cesnak, údenú mletú papriku, pol
minútky opekáme, pridáme paradajky, opatrne premiešame, prikryjeme a
dusíme 10 minút. Nakoniec pridáme fazuľu, ktorú sme prepláchali v čistej vode, cukor, chilli omáčku, ak
treba dochutíme soľou, korením a 10 minút dusíme. Úplne nakoniec pridáme
posekanú vňať. Podávame s chlebom alebo s inou prílohou podľa chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára