Paradajková polievka v detstve nebola mojim obľúbeným jedlom a veľmi dlho mi trvalo, pokiaľ som našla recept, ktorý by mi chuťovo vyhovoval, ale námaha sa oplatila a snaha bola nakoniec korunovaná úspechom. Polievočka je vyvážená, voňavá a odľahčená, keďže sa nezahusťuje múkou. Každý máme inú chuť, takže aj výsledná chuť polievky môže byť u každého iná, v závislosti od toho ako si upraví pomer cukru.
Potrebujeme :
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
500 g paradajkový pretlak
1 plechovka drvené paradajky (v sezóne čerstvé paradajky bez kože)
1/2 ČL sušený tymián
1/2 ČL sušená bazalka
1/2 ČL sušené oregano
2 kusy bobkový list
1 menší kúsok škorice
3
klinčeky
3 guľôčky nové korenie
mleté čierne korenie
soľ
1-2 ČL kryštálový cukor
parmezán na posypanie alebo kúsok mozarelly
čerstvé bazalkové lístky na ozdobu
2 PL olivový olej
1/2 l voda
PRÍPRAVA :
PRÍPRAVA :
Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, klinček, škoricu a povaríme. Pridáme pretlak, paradajky, všetky bylinky (v sezóne využijeme čerstvé bylinky) a varíme 20 minút. Podľa potreby dochutíme cukrom, korením a soľou. Na tanieri prizdobíme hoblinami parmezánu alebo kúskom Mozarelly a čerstvou bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára