Tieto guľky som si po pravde vybrala najskôr kvôli tomu, že obsahujú malinový lekvár a sú obalené v prachu z mrazom sušených malín, pretože maliny patria k môjmu najobľúbenejšiemu ovociu. Zavážilo aj to, že sú nepečené, jednoduché na prípravu a samozrejme aj preto, že sú zdravšou alternatívou ku klasickým koláčikom.
Úprimne, veľmi som nedúfala že budú nejako extra chutné, ale veľmi milo ma prekvapili. Po odležaní (cca 2-3 dni), keď vločky nasali do seba všetky chute, boli naozaj chutné a minuli sa ako prvé.
POTREBUJEME (na cca 15 - 17 kusov) :
100 g jemné ovsené vločky
60 g mäkké maslo
30 g jemne mletý trstinový cukor
1 PL kakao
2 PL uvarená silná čierna káva
1 PL malinový džem bez jadierok
pár kvapiek vanilkový extrakt
10-12 g lyofilizované maliny na obalenie
PRÍPRAVA :
Vločky premixujeme - netreba úplne na prach, stačí iba na jemnejšie kúsky. Zo surovín (okrem lyofilizovaných malín) vypracujeme kompaktnú hmotu. Z hmoty odštipujeme kúsky o hmotnosti cca 15 g, z ktorých tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v rozdrvených lyofilizovaných malinách. Skladujeme v chlade, v uzatvorenej dóze. Najlepšie sú po odležaní (2-3 dni), keď sa všetky chute dokonale prepoja.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára