18. decembra 2024

Datlové RAW srdiečka

Datle sú bohatým zdrojom energie a obsahujú veľké množstvo zdravých cukrov, ktoré dokážu efektívne zahnať únavu a rýchlo dodať energiu. Tiež priaznivo pôsobia na dráždivý kašeľ a obsahujú veľa minerálov (napríklad horčík) a vitamínov B. Tiež zlepšujú krvný tlak, pleť, podporujú pokojný spánok a vraj sa starajú aj o zdravé zuby.  

Ja mám datle celkom rada, najmä ak sú mäkučké a sladké. Počas roka som s cieľom ochutnať kúpila hotovú ďatlovú pastu a tento predsviatočný čas mi prišiel vhodný na jej vyskúšať. Na začiatok som sa rozhodla urobiť iba jednoduché bonbóny. Ale obyčajné guľky sa mi zdali nudné, keďže ich robievam každé Vianoce, tak som sa rozhodla využiť na prípravu jedinú formu, ktorú doma mám (pôvodne som chcela vyskúšať v tejto forme urobiť čokoládové pralinky, ale akosi ešte nebol čas).
 

POTREBUJEME (množstvo ľubovolné) :

ďatlová pasta
mleté orechy alebo mandle (podľa chuti)
3-4 kvapky doTerra Wild Orange 
                   alebo kôra a trocha šťavy z bio pomaranča

PRÍPRAVA :

Sú to na prípravu naozaj veľmi jednoduché bonbóniky. Ďatlovú pastu som prepracovala v rukách, pridala som mleté mandle a pár kvapiek prírodného pomarančového extraktu doTerra Wild Orange (určeného na vnútorné použitie) a z uvedených surovín som pripravila ich premiesením kompaktnú hmotu. 
 
Z hmoty som odoberala kúsky, ktoré som natlačila do silikónovej formy. Ja som tentoraz nechcela pralinky namáčať do čokolády, preto som aspoň niektoré časti formy pomocou štetca potrela pred pridaním hmoty jedlým zlatým práškom.Formu som zabalila do mikroténového vrecka a dala som na noc zatuhnúť do chladničky. Druhý deň som pralinky jednoducho z formy vytlačila - išlo to bez problémov. Pralinky som uložila do uzatvorenej dózy.

 
Ak si chcete pripraviť ďatlovú pastu doma, budete potrebovať 2 hrnčeky ďatlí bez kôstok a asi 1/2 až 3/4 hrnčeka vody. Všetko vložíte do mixéra a rozmixujete do hladka. Ak budú datle tvrdé a suché, je potrebné ich pred mixovaním namočiť do teplej vody a nechať zmäknúť. V tomto prípade na začiatku pridajte k datliam pri mixovaní menej vody a vodu radšej pridávajte postupne, aby pasta nebola príliš riedka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára