31. januára 2021

Výborný mangovo-cibuľový šalát

Veľmi  rada  skúšam  nové  kombinácie chutí. Tento šalát som ešte pred pár rokmi videla v nejakej relácii o varení. Svoj pôvod by mal mať v Južnej Amerike. Hodí sa k mäsu - v relácii ak si dobre pamätám bol podávaný ako príloha ku grilovanému mäsu alebo k steakom. Ja si z detstva pamätám na mamine nedeľné pečené kura s ryžou a kompótom - tak ho robievam aj k pečenému kuriatku. 

Je lahodný - kombinácia  sviežeho, šťavnatého manga s lahodnou chuťou červenej cibule, jemne  poprášená  korením, a to všetko  doplnené  pár kvapkami ryžového octu  je  mimoriadne harmonická.  V lete  si ho viem predstaviť aj samotný, dobre vychladený.


POTREBUJEME (na 4 porcie) :

2 tvrdšie mangá (zrelé, ale nie mäkké - aby kocky držali tvar)
1 červená cibuľa
soľ
farebné chilli papričky alebo čerstvo mleté farebné alebo čierne korenie 
ryžový ocot 

PRÍPRAVA :

Mango očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky alebo kocky - podľa chuti. Pokrájanú cibuľu pridáme k mangu, pridáme nadrobno pokrájané chilli papričky (alebo aj nie - ja niekey pridám čertvý tymián), ochutíme soľou, korením a trošičkou ryžového octu, ktorý je jemnejší ako klasický ocot. Premiešame a podávame. Je výborný, osviežujúci.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára