Milujem farby na tanieri. Farebné jedlo mi príde tak nejako viac chutné, ľahké a osviežujúce. A za poseldných pár rokov som si veľmi obľúbila kombináciu listového šalátu s ovocím. Robila som šalát s jablkami, jahodami, pomarančami a teraz prišli na rad mandarínky.
A po sviatkoch mi idú na chuť práve šaláty a ľahšie jedlá, aj keď som to vôbec nepreháňala s ťažkými jedlami či sladkosťami - posledné roky aj na sviatky pripravujem aspoň kúsok zdravšiu kuchyňu.
POTREBUJEME (na 1 porciu) :
na šalát
1-2 hrste šalátových listov podľa chuti
1 mandarínku, očistenú a rozdelenú na mesiačiky
menšiu hrsť vlašských orechov
30-40 g syra Feta alebo iného slaného syra podobného typu
1-2 PL semienok granátového jablka
1-2 plátky sušenej šunky
na dresing
šťavu z 1 mandarínky
šťavu z 1/2 pomaranča
1 PL sójovej omáčky
1 ČL figovej alebo dijonskej horčice
štipka čerstvo mletého korenia a soli
PRÍPRAVA :
Vlašské orechy aj sušenú šunku nasucho opečieme na panvici s nepriľnavým povrchom (najskôr orechy, potom šunku). Šalát umyjeme, osušíme, v prípade potreby potrháme na menšie kúsky a dáme do väčšej misy.
Zo surovín na dresing pripravíme zálievku, ktorú nalejeme na šalát a premiešame. Dáme na tanier či misku, v ktorej budeme servírovať, posypeme orechmi, slaným syrom, semienkami granátového jablka a dodekorujeme kúskami opečenej sušenej šunky a mesiačikmi mandarínky. Hneď podávame. Musím povedať, že bol výborný.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára