9. augusta 2020

Svieži nepečený černicový ...

Toho roku černice ako jedny z mála prežili studený začiatok roka a pomaličky začínajú dozrievať. A keďže vonku je horúco, tento víkend som sa rozhodla pre tento svieži koláčik v takej odľahčenejšej verzii - bez múky a s minimálnym množstvom cukru.

Potrebujeme (forma 24 cm) :

KORPUS :

2 menšie banány, 100 g mleté orechy (mandle), 50 g kokosová múčka, 1 PL datlový alebo javorový sirup (med), 1-2 PL kokosový olej alebo maslo

KRÉM :

350 g syra (Mascarpone, Philadelphia, Lučina, jemný tvaroh, ...), 1 PL práškový cukor, 140 g černicový alebo čučoriedkový jogurt, 1 dl pyré z černíc (rozmixované a prepasírované černice), 4 plátky želatíny, 2-3 hrste čerstvých prípadne mrazených černíc

ŽELÉ :

1 dl pyré z černíc (rozmixované a prepasírované černice), 4 dl voda, 2-3 PL cukor, 1 balenie želé (prášok - číre alebo červené)

PRÍPRAVA :

Na korpus zmiešame všetky suroviny a zmes rovnomerne utlačíme na dno formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Dáme zatuhnúť do mrazničky pokiaľ nepripravíme krém.

Na krém zmixujeme syr, jogurt, cukor, černicové pyré a želatínu pripravenú podľa návodu. Krém rovnomerne rozotrieme na stuhnutý korpus a vrátime do mrazničky alebo chladničky.

Černicové pyré určené na želé zmiešame s vodou, cukrom a práškovým želé a pripravíme podľa návodu želé. Necháme ho cca 20 minút chladnúť. Na koláč rozložíme černice a zalejeme vlažným želé. Necháme v chladničke stuhnúť a podávame. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára