Čím som staršia, tým radšej mám ľahšie stráviteľné jedlá, ktorých príprava nezaberie veľa času. Samozrejmosťou je, že sú to jedlá chutné. Poslednú sobotu mi celý deň zabralo varenie slivkového lekváru, tak som rozmýšľala ako čo najrýchlejšie pripraviť chutnú večeru, ktorá by chutila aj svokre. Voľba padla nakoniec na cestoviny s "letnou" omáčkou typu čo záhradka a špajza dala. A bola to dobrá voľba.
POTREBUJEME (na 3-4 porcie) :
250 g cestovín (v surovom stave)
1 plechovku drvených paradajok
3-4 čerstvé väčšie paradajky
1-2 PL kvalitný olivový olej
hrsť čerstvej bazalky
sušené bylinky (oregano, tymian, ...)
strúhaný parmezán alebo podobný syr
1-2 strúčiky cesnaku, alebo podľa chuti
soľ
vodu
PRÍPRAVA :
Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody - uvaríme al dente (na skus). Súčasne s varením cestovín začneme pripravovať omáčku.
Do hlbšej panvice alebo do širšieho hrnca dáme drvené paradajky, olivový olej, premiešame a privedieme k varu. Následne pridáme na menšie kúsky pokrájané čerstvé paradajky, sušené bylinky, prelisovaný cesnak a trocha vody v ktorej sa varili z cestoviny. Premiešame, prevaríme.
Do omáčky vložíme scedené cestoviny, pokrájanú čerstvú bazalku, premiešame a na záver posypeme strúhaným syrom. Ihneď podávame. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára