7. septembra 2019

Výborné cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou

Tieto cestoviny volám "skladačkové", pretože sa každá zložka pripravuje samostatne a až vo finále sa všetky zložky spoja do chuťovo úžasného jedla. Je to recept, ktorý využívam, keď nemám veľa času na varenie - tak ako aj dnes, pretože celé doobedie kmitám v kuchyni pri varení paradajkového pretlaku, pomarančovo-figového džemu a víkendového koláča. Je to prudko žravé jedlo, pripravte sa, že zmizne z tanierov rýchlosťou svetla.


Na 4 porcie potrebujeme :

200 - 250 g cestoviny (váha v surovom stave)
1 balenie syra Niva
1 smotana na varenie alebo šľahanie (prípadne plnotučné mlieko)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2-3 PL olej
soľ
sušené oregano
3 ks kuracie prsia
korenie Gyros

PRÍPRAVA :

Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus (aldente). Pokiaľ sa varia cestoviny pripravíme si mäso a brokolicu. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na jemno. Na panvici rozpálime olej, opečieme cibuľu a cesnak, pridáme kuracie prsia, jemne ochutíme soľou a Gyros korením a opečieme do mäkka. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na maličké ružičky a uvaríme alebo urobíme na pare a prudko schladíme, aby si zachovala peknú zelenú farbu. Ja uprednostňujem paru, zdá sa mi to šetrnejšie ako varenie - do menšieho hrnca dám trocha vody, privediem k varu, a vložím sitko s brokolicovými ružičkami, prikryjem a pár minút parím. 

Na omáčku zahrejeme smotanu alebo mlieko po bod varu, nadrobíme syr a za stáleho miešania rozpustíme. Redukujeme na požadovanú hustotu alebo zahustíme štipkou škrobu rozmiešaného v troche vody, ochutíme oreganom. Keď je omáčka hotová, vložíme do nej uvarené a scedené cestoviny, opečené mäso, brokolicu, premiešame, posypeme oreganom a hneď podávame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára