26. septembra 2019

Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymiánom

Sladká hruška, slaná sušená šunka a jemné kuracie mäsko = dokonale vyvážená kompozícia chutí. Inšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka, ktorý som upravila podľa seba.




Na 4 porcie potrebujeme :

400 g kuracích pŕs
4-6 plátkov sušenej šunky
1 veľká alebo 2 menšie tvrdšie hrušky 
2-3 PL olivový olej 
1 tenký plátok masla
soľ
korenie
čerstvý tymian
3/4 dl suché biele víno
3/4 dl hrušková alebo ananásová šťava
šťava z 1/2 citróna (v prípade ak nepoužijete víno)

PRÍPRAVA :

Na troche olivového oleja opečieme na rozpálenej panvici pokrájanú sušenú šunku a vyberieme von. Pridáme kuracie mäso pokrájané na rezančky, opečieme zo všetkých strán aby sa mäsko zatahlo. Podlejeme bielym vínom, opekáme pár minút aby sa odparil alkohol, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Pridáme hrušku pokrájanú na kúsky a ovocnú šťavu, premiešame a opekáme do zlatohneda. Nakoniec pridáme opečenú šunku, kúsok masla a v prípade, že ste nepoužili víno tak aj šťavu z 1/2 menšieho citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Ochutíme lístkami tymiánu. Ako prílohu by som odporučila zemiakovú kašu alebo nasucho opečenú hrianku jemne ovoňanú cesnakom.

Toto je taký "bezšťavový" recept (ja také milujem), ale ak máte radi viac šťavy, pokojne pridajte viac vína aj ovocnej šťavy, alebo podlejte trochou zeleninového vývaru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára