Občas mám chuť na bezmäsité jedlá a toto napriek nie príliš lákavému vzhľadu bolo chuťovo naozaj výborné a robila som ho viackrát po sebe, pretože som sa ho nevedela dojesť. Obsahuje iba zopár surovín, ale ich kombinácia vytvorila úžasnú harmóniu. Hlavnou hviezdou tu je rozhodne syr Feta, ktorý s čerstvými bylinkami a paradajky, vytvoril mega chutné kombo.
POTREBUJEME (na jednu porciu) :
70 g Feta syr
30 g Mozarella
1-2 strúčiky cesnak
150 g cuketa
1 PL olivový olej
hrsť cherry paradajok
čerstvé oregano a tymián
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
toastový alebo iný chlebík ako prílohu
PRÍPRAVA :
Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na kolieska hrubé asi 3 mm. Pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme a na zohriatej panvici opekáme z oboch strán do zlatista.
V miske zmiešame pretlačený cesnak, pokrájané cherry paradajky, soľ a korenie.
Syr Feta pokrájame na plátky.Do menšej zapekacej misy vrstvíme kolieska opečenej cukety, plátky syra Feta, pokrájané ochutené cherry paradajky a lístky čerstvého oregana a tymianu. Mimo sezóny môžeme použiť paradajky z konzervy a čerstvé bylinky môžeme nahradiť sušenými.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 25-30 minút.
Podávame s nasucho opečenými plátkami toastového alebo iného chlebíka či bagety.
Rozpis je na jednu porciu, takže ak budete chcieť robiť viac porcií, množstvo surovín si znásobte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára