Opäť figy .. no čo už keď ich mám tak rada. Tento recept tu už možno mám, ale v inej podobe - teraz som mala čas, tak som sa trocha pohrala so servírovaním, aby sa aj oči mohli nasýtiť. Mne pekne naservírované jedlo chutí akosi viac ako iba tak hodené na tanier, aj keď účel splní aj to.
Na tento recept používam väčšie a pevnejšie figy z obchodu, pretože naša odroda sa na tento účel nehodí.
POTREBUJEME :
čerstvé figy
sušenú šunku
syr Niva
med
čerstvý tymian
vhodný podnos
PRÍPRAVA :
Pripravíme si suroviny. Figy umyjeme, osušíme, odkrojíme hrubú stopku a pokrájame na ľubovoľné časti - ja som zvolila štvrtiny resp. osminy. Plátky sušenej šunky oddelíme a v prípade potreby prekrojíme, Nivu nadrobíme na menšie kúsky.
A potom už iba ukladáme tak, ako sa nám páči. Začala som figami, pokračovala plátkami sušenej šunky a kúskami Nivy. Nakoniec som všetko pokvapkala medom a doplnila čerstvým tymianom. Nie je to žiadne umelecké dielo, ale hra farieb urobí svoje.
Tymian môžete nahradiť inou bylinkou podľa svojej chuti, teoreticky aj syr, ale ostrá chuť Nivy sa veľmi hodí k sladkej chuti fíg a medu, takže náhrada by mala plniť tú istú funkciu. Sušenú šunku môžete vynechať, doplniť napríklad rukolu či iný šalát - možností je viacero.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára