20. októbra 2024

Takmer zdravý banánový koláč

Po veľmi dlhej dobe som opäť robila banánový koláčik, tentoraz v takej zdravšej verzii, keďže sa snažím zhodiť zopár kilečiek, ktoré sa na mňa cez leto nalepili. Ale keďže som ho robila na nedeľu a aj pre rodinu, predsa len som ho trocha vylepšila ovocím a trochou sladkej polevy. Ja som ho mala ako sladké raňajky, ale myslím si, že by neurazil ani ako pohostenie pre nečakanú návštevu.
 
 
POTREBUJEME (na 2-3 menšie porcie) :
 
60 g ovsené vločky (rozmixované)
2 banány
1 vajce
15 g proteínový puding (prášok), alebo proteín
20 g horká čokoláda (posekaná na malé kúsky)
1/2 balíčka prášok do pečiva
voňavé korenie podľa chuti (škorica, perníkové korenie)
štipka soli
drobné čerstvé ovocie (ríbezle, maliny)
1-2 PL jemná Lotus nátierka
 
PRÍPRAVA :
 
Príprava je jednoduchá, dokonca k nej nepotrebujete ani žiadny prístroj, iba vidličku a stierku.
 
Banány bez šupy roztlačíme pomocou vidličky na kašu, pridáme rozmixované ovsené vločky a ostatné ingrediencie okrem čerstvého drobného ovocia a Lotus nátierky, pomocou stierky či varešky vymiešame cesto. Cesto vylejeme do menšieho pekáča vystlaného papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme, navrch uložíme drobné ovocie (ja som použila ríbezle a maliny), ktoré zľahka vtlačíme do cesta. Takto pripravený koláč dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 až 30 minút, podľa toho ako vám pečie rúra (vyskúšame špajdľou).
 
Po upečení som nechala koláčik vychladnúť a vychladnutý som pofŕkala rozpustenou Lotus nátierkou, ktorú som nechala zatuhnúť. Pre zdravšiu verziu môžete pofŕkať napríklad arašidovým maslom, alebo podávať s jogurtom.
 
Koláčik bol veľmi chutný, lahodný, ríbezle a maliny mu dodali sviežu chuť. Najlepší je samozrejme čerstvý, ale bol chutný aj na druhý deň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára