Na sezónu zelenej špargle sa teším vždy celý zvyšok roka. A rovnako aj tento rok som netrpezlivo čakala, kedy sa objaví v obchodoch. Keď sa konečne objavila, rozmýšľala som čo chutné z nej urobím, pretože ja vášnivo rada skúšam nové recepty a nové chute. Nechala som sa inšpirovať najväčšou kuchárskou knihou na svete - internetom.
A zaujal ma práve tento recept -
surovinami, farbami, kombináciou chutí, jednoduchou prípravou. A nebola
som sklamaná - bolo to naozaj výborné jedlo, preto ho zaraďujem aj do
svojej zbierky receptov.
POTREBUJEME (na2-3 porcie) :
1 balenie zelenej špargle
4 PL panenský olivový olej
2-3 strúčiky cesnaku
cca 15-20 kusov cherry paradajok
90-100 g parmezán
soľ
čerstvo mleté korenie
balzamiková redukcia
PRÍPRAVA :
Špargľu umyjeme, odkrojíme cca 3 cm zo spodnej časti (drevnaté konce), uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme polovicou olivového oleja, ochutíme zľahka soľou a korením.
Cherry paradajky umyjeme, prekrojíme na polovice, pridáme druhú polovicu olivového oleja, nadrobno posekaný cesnak, soľ, korenie, premiešame. Parmezán pokrájame na tenké plátky, alebo postrúhame nadrobno.
Na špargľu rovnomerne navrstvíme parmezán, na túto vrstvu sa snažíme rovnomerne rozložiť paradajkovo-cesnakovú zmes.
Takto pripravený pekáč vložíme do rúry zohriatej na 215°C a pečieme cca 15-20 minút, pokiaľ sa syr neroztopí a špargľa aj paradajky nie sú upečené. Špargľa aj po upečení musí byť jemne chrumkavá.
Preložíme na taniere, pokvapkáme balzamikovou redukciou a teplé podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára