8. mája 2024

Úžasné chlebové toasty s Hermelínom a malinami

Kombinácia slanej a sladkej chuti je moja srdcovka, jednoducho to milujem. Ovocie a syr, ovocie a mäso - to ovocie dodáva jedlám neskutočnú sviežosť. A tie farby - milujem farebné jedlá, veď nech sa oči najedia. Farebné jedlo vás láka sa doň už-už zahryznúť a ochutnať.
 
 
Priznám sa, že toto bol aj na mňa tak trocha úlet a nevedela som si celkom predstaviť ako bude chutiť chlieb s malinami, ale musím povedať, že to bola naozaj explózia chutí a bolo to výborné.
 
POTREBUJEME :
 
plátky kvalitného chleba
syr s bielou plesňou (Brie, Hermelín, ...)
čerstvé maliny 
čerstvo mleté korenie
soľ
bazalkovo - citrónový olej
 
na bazalkovo-citrónový olej

1 dl panenský olivový olej
cca 20 listov čerstvej bazalky
citrónová šťava a kôra z 1/4 citróna

 

PRÍPRAVA :

Najskôr si pripravíme bazalkovo-citrónový olej. Zmixujeme panenský olivový olej, čerstvé lístky bazalky, citrónovú šťavu a kôru na kompaktnú zmes. Odložíme bokom. 
 
Krajíčky chleba pokvapkáme čistým olivovým olejom, zľahka osolíme a opečieme na panvici - je na vás, či budete piecť na suchej panvici, alebo na panvici potretej olejom. 

Na opečený chlebík rozložíme plátky syra a zapečieme pod grilom v rúre pokiaľ sa syr nezačne topiť, prípadne môžete plátky syra opiecť na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Vyberieme von, na tanieri pokvapkáme bazalkovo-citrónovým olejom, pridáme čerstvé maliny, ktoré dodajú pomerne chuťovo nevýraznému syru výbornú chuť a dozdobíme voňavou čerstvou bazalkou. Môžeme ešte zľahka pohladiť soľou a čerstvo mletým korením.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára