Kuracia pečeň nepatrí asi k úplne najobľúbenejším potravinám, mnohí ju ako vnútornosť nemajú radi, ale ja osobne si myslím, že aj táto časť kuraťa má svoju funkciu a svoju hodnotu pre náš organizmus.
Tentoraz som prekonala svoju lenivosť a kuraciu pečeň, ktorú inak pripravujem ako minútku iba s kečupom a sójovou omáčkou (jednoducho sú recepty kde sa nedá kečup nahradiť paradajkovým pretlakom) - pripravila s jablkami, na červenom víne, pretože občas si treba pochutnať aj na inej variácii ako zvyčajne.
POTREBUJEME (na 2 - 3 porcie) :
500 g kuracia pečeň
1 väčšia cibuľa
2-3 strúčiky cesnak
2 jablká (používam zelené odrody - Golden delicious, Granny Smith)
2 ČL paradajkový pretlak
2-3 dl červené víno
soľ
čerstvo mleté korenie
majoránka
tymian
olej
PRÍPRAVA :
Očistenú pečeň a jablká pokrájať na kúsky, cesnak a cibuľu na drobno. Na zohriatom oleji opečieme cibuľu, pridáme pečeň, po chvíli jablká, cesnak a paradajkový pretlak (občas ak nemám, použijem kečup). Zarestujeme, podlejeme červeným vínom a dusíme asi 15 - 20 minút. Dochutíme soľou, korením, majoránkou a tymianom. Podávame s prílohou podľa chuti. Hodí sa ryža alebo mäkký chlieb, či chrumkavá bageta.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára