Najskôr je potrebné pripraviť si náplne, ktoré potrebujú vychladnúť resp. stuhnúť. Na marakujový gel uvaríme marakujovú dužinu s cukrom podľa chuti a trochou pomarančovej šťavy, ktorá sa k marakuji hodí, ale nemusí byť, prepasírujeme (odporúčam - zrniečka sú dosť veľké), na požadovanú hustotu zahustíme 1-2 ČL vody, v ktorej sme rozmiešali škrob (alebo zahustíme želatínou podľa návodu). Necháme čiastočne vychladnúť - nie úplne, pretože by sa nám gél zle dávkoval do košíčkov, musí byť taký polo tekutý. Pomocou cukrárskeho vrecka ho rozdelíme do jednotlivých korpusov a necháme úplne vychladnúť a zatuhnúť.
Na marakujovú ganache dáme zohriať smotanu a keď začína vrieť, nalejeme ju do misky, kam sme dali nasekanú čokoládu, rozmiešame do hladka. Pomer čokoláda a smotana je 3:1 (na 100 g čokolády 33 g smotany). Ja som zmes dala do cukrárskeho vrecka a nechala vychladnúť a čiastočne zhustnúť - ale zasa nie úplne - musí sa dať pomocou vrecka dávkovať. Ganache rozdelíme do korpusov na stuhnutý gél a necháme stuhnúť.
Ozdobíme podľa chuti - ja som použila čokoládovú ganache z tmavej čokolády, čokoládové ozdoby, sušené maliny, mini lístky bazalky (chuťovo by sa mi viac hodila medovka, ale žiaľ nemala som). Chcela som využiť aj zvyšok marakujovej ganache, ale bola som netrpezlivá a nebola dosť vychladená, takže svoju dekoračnú funkciu veľmi nesplnila.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára