25. apríla 2023

Avokádovo - vajíčkový šalát

Avokádo som do jedálnička zaradila iba pred pár rokmi ako zdroj zdravších tukov. Obľúbila som si ho pre jeho variabilnosť - v kuchyni ho možno použiť na slano aj na sladko a pri správnom ochutení je to vždy dobrota. 
 
 
V "slanej" verzii najčastejšie pripravujem jednoduchú, rýchlu nátierku, ale tentoraz som chcela vyskúšať niečo iné, tak vznikol tento chutný šalát. A musím skonštatovať, že mi chutil viac ako tradičný vajíčkový. Je to jednoduchý a rýchly recept, tak ak máte radi avokádo aj vajíčkový šalát, smelo do toho.
 
POTREBUJEME (na cca 2 porcie) :
 
1 zrelé avokádo
2 menšie na tvrdo uvarené vajíčka
1 PL majonéza
1 PL kyslá smotana
soľ
korenie (čierne, farebné, biele - ideálne čerstvo mleté)
korenie kari
mletú alebo drvenú rímsku rascu (prípadne obyčajnú)
drvené lebo mleté semená koriandra
čerstvý prípadne mrazený kôpor
čerstvú pažítku
chlieb alebo bagetu 

 
PRÍPRAVA :

Avokádo očistíme, odstránime kôstku a dužinu pokrájame na malé kúsky. Uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme soľou, korením, štipkou korenia kari, trochou rasce a koriandra (majú výraznejšiu vôňu tak opatrne - stačí iba medzi prsty). Premiešame s pokrájaným avokádom a vajíčkami. Nakoniec vmiešame posekaný kôpor a pažítku. Necháme chvíľu vychladiť v chladničke - ale chutiť bude aj hneď po zmiešaní. Podávame s opečeným chlebíkom alebo bagetou. Dobrú chuť.
 
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára