2. septembra 2021

LOTUSCINKY ... alebo mega chutné palacinky

Ja viem, poviete si čo je zaujímavé na palacinkách. V podstate nič - jednoducho palacinky. Ale táto kombinácia s Lotus Biscoff nátierkami či krémami je dokonalosť sama. A pritom Lotus krém / nátierku aj sušienky som objavila iba asi rok dozadu. Priznám sa, že sušienky mi nechutia - teda chuťovo sú fajn, ale veľmi mi vadí ich príliš drobivá a suchá konzistencia. Ale nátierky / krémy - jemná (spread) aj chrumkavá (crunchy spread) dokonale fungujú v krémoch aj ako poleva, napríklad na palacinky alebo iný druh dezertu. Úplne chápem, že v ČR sú č. 1 (uvádza sa na balení), ako je to na Slovensku neviem, ale isté je , že chuťovo sú veľmi lahodné.

Palacinky vie určite urobiť každý, takže berte tento recept iba ako inšpiráciu na plnku.

Apropó palacinky ... v sladkom prevedení tiež nepatria k mojim obľúbeným pokrmom, akože keď musím, jednu plnenú džemom zjem, ale nevyhľadávam ich. 

Ale táto kombinácia je dokonalosť sama, teda ak máte radi karamel, resp. karamelovú chuť. No čo vám budem hovoriť, zvýšilo mi z varenia 6 kusov, ktoré som naplnila na striedačku domácim marhuľovým džemom a Lotus chrumkavou nátierkou, poliala rozpustenou jemnou Lotus nátierkou a posypala rozdrvenými lotuskami a kebyže sa nekontrolujem sfutrujem ich všetky sama na posedenie.  

POTREBUJEME (na cca 10 kusov) :

na palacinky 

500 ml mlieko
220 g hladká múka
2 vajíčka
soľ

iné

džem podľa chuti
Lotus Biscoff Spread (jemný krém)
Lotus Biscoff Crunchy Spread (chrumkavý krém)
Lotus Biscoff sušienky

Množstvá surovín na palacinky sa môžu jemne líšiť v závíslosti od veľkosti vajíčok. Prípadne ak máte svoj overený recept na palacinky môžete pokojne použiť ten. U nás už roky používame tento recept bez cukru.

PRÍPRAVA :

Palacinky pripravíme klasickým spôsobom - rozšľaháme vajíčka s mliekom a soľou, postupne pridávame múku a dobre metličkou vyšľaháme. Cesto necháme odpočinúť asi 15 - 30 minút a klasickým spôsobom urobíme tenké palacinky.

Plnku môžete variovať rôzne - palacinky môžete potrieť obľúbeným džemom, jemným alebo chrumkavým Lotus krémom (ten chrumkavý perfektne chrumká), prípadne dať džem a pokvapkať rozpusteným jemným krémom, poskladať, a vrch poliať rozpusteným jemným Lotus krémom a posypať rozdrvenými Lotus keksíkmi. 

Ja dávam prednosť kombinácii džemu vo vnútri a nátierky / krému navrchu, pretože mám rada ovocné akcenty v sladkých dezertoch, ale milovníci sladkých dezertov a karamelu si vychutnajú aj kombináciu nátierky / krému vo vnútri aj na vrchu.

Krém rozpúšťam tak, že dám potrebné množstvo na malú panvičku a na úplne slabučkom plamení roztopím, alebo ak už mám v pohári iba menší zbytok, vložím otvorený pohár s krémom do menšej nádoby s vodou a na slabom plameni zahrievam, pokiaľ sa krém neroztopí - trvá to iba pár minút. A potom už iba rýchlo si uchmatnúť kúsok pre seba, pretože miznú rýchlosťou blesku.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára