Losos na to, aby bol chutný toho veľa nepotrebuje ... ak je dobre pripravený, teda tak aby nebol vo vnútri suchý, stačí ho iba jemne dochutiť korením, prípadne bylinkou - v mojom prípade to bolo tentoraz pomarančové korenie.
Ja som ako prílohu zvolila sépiové špagety ochutené jemnou pomarančovou omáčkou, ale pokojne každý podľa svojej chuti.
POTREBUJEME :
lososa
olivový olej
soľ
pomarančové korenie alebo korenie podľa chuti
čerstvé bylinky
sépiové špagety
pomaranč
PRÍPRAVA :
Dáme zovrieť vodu so soľou a špagety uvaríme klasickým spôsobom - na skus. Pokiaľ sa pripravujú špagety, rozohrejeme panvicu, pokvapkáme olivovým olejov a opražíme lososa - najskôr zo strany kože cca 4-5 minút, tak aby bola koža chrumkavá a potom z každej strany cca 1-2 minúty, podľa hrúbky jednotlivých porcií. Ja ochucujem až nakoniec pred podávaním - jemne soľou a pomarančovým korením (kúpila som na www.davidkovokoreni.sk) .
Lososa vyberieme z panvice a k výpeku pridáme pomarančovú šťavu, necháme prebublať, ochutíme čerstvo mletým korením a štipkou soli a omáčkou prelejeme scedené špagety, alebo scedené špagety vložíme priamo do omáčky a premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára