6. októbra 2020

Bryndzovo-tekvicová nátierka

Tak ako som včera spomínala, zvyšné tekvicové pyré som dnes ráno sfúzovala s bryndzou, Lučinou, pridala som voňavé korenie a čerstvý tymián a vznikla z toho chutná nátierka, ktorú si pochvaľoval aj môj chlap, ktorý inak uprednostňuje mäso, klobásu a slaninu. 

POTREBUJEME :

tekvicové pyré (uvarená, scedená, rozmixovaná Hokkaido tekvica)
bryndzu
neochutenú Lučinu alebo podobný typ syra
soľ
čerstvo mleté korenie
rímsku rascu
drvený alebo mletý koriader
čertvý tymián

PRÍPRAVA :

Príprava je extrémne jednoduchá - všetky suroviny okrem tymiánu zmixujeme alebo dobre premiešame vidličkou, ide to ľahko. Pomer surovín je na každom z vás - ja som použila tekvicové pyré a bryndzu zhruba v pomere 1:1, polovičné množstvo Lučiny, soľ a korenia podľa chuti. Rímska rasca a koriander dodajú tú správnu chuť, takže pokúste sa nezamieňať rímsku rascu za obyčajnú 😉

Ja mám rada kontrastné chute a milujem kombináciu "slanej" chute a ovocia, preto som k chlebíku podávala ovocie, ale výborná bude aj s čerstvými paradajkami alebo paprikou.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára