Tak ako som včera spomínala, zvyšné tekvicové pyré som dnes ráno sfúzovala s bryndzou, Lučinou, pridala som voňavé korenie a čerstvý tymián a vznikla z toho chutná nátierka, ktorú si pochvaľoval aj môj chlap, ktorý inak uprednostňuje mäso, klobásu a slaninu.
POTREBUJEME :
tekvicové pyré (uvarená, scedená, rozmixovaná Hokkaido tekvica)
bryndzu
neochutenú Lučinu alebo podobný typ syra
soľ
čerstvo mleté korenie
rímsku rascu
drvený alebo mletý koriader
čertvý tymián
bryndzu
neochutenú Lučinu alebo podobný typ syra
soľ
čerstvo mleté korenie
rímsku rascu
drvený alebo mletý koriader
čertvý tymián
PRÍPRAVA :
Príprava je extrémne jednoduchá - všetky suroviny okrem tymiánu zmixujeme alebo dobre premiešame vidličkou, ide to ľahko. Pomer surovín je na každom z vás - ja som použila tekvicové pyré a bryndzu zhruba v pomere 1:1, polovičné množstvo Lučiny, soľ a korenia podľa chuti. Rímska rasca a koriander dodajú tú správnu chuť, takže pokúste sa nezamieňať rímsku rascu za obyčajnú 😉
Ja mám rada kontrastné chute a milujem kombináciu "slanej" chute a ovocia, preto som k chlebíku podávala ovocie, ale výborná bude aj s čerstvými paradajkami alebo paprikou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára