Správnejšie by asi bolo koláč na spôsob cheesecake, keďže vraj Mascarpone do pravého cheesecaku nepatrí - ale myslím si, že názov "cheesecake" je už taký zaužívaný, že ho pokojne pre tento syrový koláč môžem použiť. Okrem toho veď koniec koncov Mascarpone je tiež syr.
korpus
200 g keksy
100 g maslo
štipka soli
2 PL kokosová múčka
2 PL kakao
kokosová plnka
750 g Mascarpone (alebo tvaroh)
2 PL práškový cukor
3 ks vajce
1 dl kokosové mlieko
120 g kokosová múčka
2 PL kokosový sirup (nemusí byť)
100 g biela čokoláda
poleva
100 g biela čokoláda
2-3 PL olej
Na korpus rozmixujeme keksy, pridáme kakao, soľ, kokosovú múčku a rozpustené maslo. Ak použijete tmavé sušienky kakao nemusíte pridávať. Zmiešame a rovnomerne utlačíme na dno tortovej formy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. V rúre zohriatej na 180°C pečieme 10 minút. Po upečení vyberieme von a necháme vychladnúť.
Na plnku najskôr nad parou rozpustíme čokoládu a necháme schladnúť. Následne zmixujeme Mascarpone s cukrom, postupne všľaháme vajíčka, kokosové mlieko (použila som iba hustú časť), kokosový sirup (nemusí byť - ja som dostala, tak míňam). Pridáme vlažnú čokoládu a úplne nakoniec vmiešame kokosovú múčku, ktorú pred pridaním premixujeme na jemnú konzistenciu. Zmes nalejeme na vychladnutú spodnú časť a v rúre zohriatej na 160°C na dno ktorej dáme dali plech s vodou - pečieme cca 1 - 1,5 hodiny.
Ďaľšou možnosťou je spodo a boky formy zvonku dobre obaliť alobalom a formu postaviť do väčšieho pekáča a okolo naliať do 2/3 vodu a piecť týmto spôsobom.
Po upečení by sa mal stred triasť iba jemnučko. Necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami a následne dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastného uváženia - ja som dekorovala iba nielou čokoládou, ktorú som rozputila nad parou s trochou oleja.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára