13. septembra 2020

Lahodná sladkokyslá kuracinka

Sladkokyslú kombináciu milujem - v ázijských reštauráciách či bistrách si vždy dávam práve túto kombináciu - ale musím skonštatovať, že časom sa akosi z tohto jedla vytratila tá správna chuť. Preto som sa pokúsila pripraviť sladko-kyslé mäsko doma - robila som ho v rôznych verziách a toto je jedna z nich 😋😋😋.


POTREBUJEME (na 2 porcie) :

200 - 250 g kuracie prsia
1 väčšie alebo dve menšie vajíčka
2 PL Solamyl
šťava z 1 pomaranča (alebo ananásová šťava v rovnakom množstve)
1 PL ryžový ocot
2 PL sójová omáčka
1 PL hnedý cukor
3-4 PL olej
2 PL múka (hladká - pšeničná, špaldová, celozrnná jemne mletá, ...)
2-3 strúčiky cesnak
cca 0,5 dl voda
soľ

PRÍPRAVA :

Dáme rozpáliť panvicu s olejom. Umyté a osušené mäso pokrájame na prúžky alebo menšie kúsky. Vajíčka vidličkou alebo metličkou prešľaháme. Múku zmiešame s polovicou množstva Solamylu. Mäso obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v múkovej zmesi. Vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opečieme zo všetkých strán.

Vodu s cukrom, pomarančovou šťavou a ryžovým octom (je jemnejší ako klasický - ak použijete klasický, tak polovičné množstvo) dáme variť. Keď sa cukor rozpustí, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zvyšok Solamylu, necháme prevariť. Pridáme k orestovanému mäsu, alebo mäso pridáme k omáčke, premiešame a podávame. Najlepšie s ryžou, posypané napríklad jarnou cibuľkou. Výborné papaníčko.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára