Od bývalej a vlastne teraz na čas zasa aj súčasnej kolegyne som dostala ešte na jar pastu z medvedieho cesnaku - čo je vlastne zmixovaný medvedí cesnak, klasický cesnak, soľ a olivový olej na konzistenciu pasty. Pokojne sa dá urobiť aj z iných byliniek, podľa chuti (bazalka, petržlenová vňať a pod.). Na ochutenie cestovín je ideálna.
POTREBUJEME (množstvá podľa chuti) :
cestoviny
pastu z medvedieho cesnaku alebo byliniek
strúhaný parmezán
čerstvé paradajky
trocha vody, v ktorej sa varili cestoviny
PRÍPRAVA :
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente (na skus) a scedíme - malé množstvo vody odložíme bokom. Trocha pasty z medvedieho cesnaku prípadne iných byliniek rozmiešame s trochou vody z cestovín, pridáme k uvareným a scedeným cestovinám, premiešame, pridáme pokrájané paradajky, premiešame, posypeme strúhaným parmezánom a hneď podávame. Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára