Po dlhšej dobe, povzbudená posledným úspechom pri pečení rolády som sa opäť podujala upiecť roládu, dúfajúc, že mi nepraskne, ako väčšina rolád, ktoré som doteraz robila.
Tentoraz som skúšala kokosovú, pretože kokos, karamel a čokoládu v rôznych kombináciách máme radi. A túto jednoduchú kokosovú s džemom som chcela vyskúšať už dávno, ale jej čas prišiel až teraz. A veruže nesklamala - nielen, že nepraskla, ale cesto bolo jemné, krém lahodný a voňavý, a v kombinácii s kyslastým džemom to bola dokonalá kombinácia.
POTREBUJEME :
korpus
5 vajíčok
5 PL krupicový cukor
3 PL polohrubá múka
2 PL hladká múka
1 ČL prášok do pečiva
2 PL olej
štipka soľ
krém
1 balenie kokosový puding (prášok)
300 ml mlieko
1-2 PL krupicový cukor
4-5 PL mletý kokos (kokosová múčka)
125 g maslo izbovej teploty
2-3 PL práškový cukor
iné
kyslastý džem (ríbezľový, malinový, višňový)
kokos na posypanie
PRÍPRAVA :
Z bielkov, soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec jemne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme rovnomerne na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 170°C pečieme asi 11 minút (čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry - moje stačí 11 minút). Horúci plát spolu s papierom napečenie zrolujeme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Pudingový prášok rozmiešame v troche mlieka. Zvyšok mlieka s cukrom dáme variť - keď začne vrieť, pridáme za stáleho miešania puding rozmiešaný v troche mlieka a za stáleho miešania varíme cca 2 minúty. Odstavíme, prikryjeme potravinárskou fóliou - fóliu dáme priamo na puding, aby sa nevytvorila šupka, a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku.
Vychladnutý korpus rozbalíme, opatrne odstránime papier na pečenie, potrieme džemom (ja som použila višňovo-ríbezľový), krémom (časť krému si necháme na potretie rolády zvonku) a zrolujeme. Vrch potrieme zvyšným krémom, posypeme kokosovou múčkou a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára