Možno trocha netradičné suroviny - ale chuť je skvelá.
Klasika na moderný spôsob.
Na 6-7 porcií potrebujeme :
600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov
3 očistené a na kocky pokrájané jablká
3 dl suchého bieleho vína
1 liter zeleninového vývaru
soľ
korenie
1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa
1 smotana na varenie
olej
kúsok sušenej šunky alebo slaniny
plátok masla (voliteľné)
pažítka
PRÍPRAVA :
Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká, podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) a necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil. Následne zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút. Rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením. Vypneme, vhodíme plátok masla na zjemnenie. Podávame ozdobené opraženou slaninou a pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára