1. novembra 2019

Jemná krémová zemiaková polievka ... trocha inak

Možno trocha netradičné suroviny - ale chuť je skvelá.
Klasika na moderný spôsob. 




Na 6-7 porcií potrebujeme :

600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov
3 očistené a na kocky pokrájané jablká
3 dl suchého bieleho vína 
1 liter zeleninového vývaru
soľ
korenie
1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa
1 smotana na varenie
olej
kúsok sušenej šunky alebo slaniny 
plátok masla  (voliteľné)
pažítka 

PRÍPRAVA :

Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká, podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) a necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil. Následne zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút. Rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením. Vypneme, vhodíme plátok masla na zjemnenie. Podávame ozdobené opraženou slaninou a pažítkou. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára