Viem, zdanlivo nesúrodá kombinácia dvoch samostatne chuťovo výrazných surovín. V chladničke som mala pripravenú tradičnú oškvarkovú nátierku (mleté oškvarky, varené vajíčko, cibuľa, horčica, soľ, korenie), zvyšok bryndze zjemnenej trochou neochutenej smotanovej nátierky z iného receptu a v hlave otázku, ako tieto dve suroviny môžu chutiť spolu.
A keďže ja vášnivo rada skúšam nové chute a kombinácie, a od myšlienky nikdy nemám ďaleko k činu, povedala som si, že idem do toho - aj keď s malou dušičkou, pretože priznám sa, túto kombináciu som si nevedela chuťovo predstaviť. Ale bála som sa zbytočne - výsledkom bola lahodná nátierka, ktorá chutila jemnučko po oškvarkoch a ešte jemnejšie po bryndzi. A musím povedať, že mi chutila hádam viac ako klasická oškvarková či bryndzová nátierka.
Potrebujeme :
klasickú oškvarkovú nátierku alebo samotné mleté oškvarky
bryndzu zjemnenú trochou neochutenej Lučiny
soľ
čierne korenie
šalotku alebo červenú cibuľu
čerstvý tymián (nemusí byť)
PRÍPRAVA :
Jednoducho všetko zmiešame - pomer bryndze a oškvarkovej nátierky som mala zhruba 1:1. V prípade potreby dochutíme soľou a korením (najlepšie je čerstvo mleté). Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule, ktoré príjemne nátierku osviežia. Ja som dekorovala lístkami ligurčeka, kvietkami sirôtok a materiny dúšky a čerstvým tymianom. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára