Čo narobím, keď ich mám tak rada. Ako sa hovorí keď musíš, tak musíš. Našim som robila tvarohový koláč, ktorý ja nemusím, tak som si urobila radosť týmito malými mrškami a do mojej makrónkovej zbierky pribudla nová príchuť a farba.
Makrónky som robila talianskou metódou s cukrovým rozvarom, podľa receptu, ktorý mám na blogu zverejnený už niekoľko krát, preto samotný recept už nebudem znovu opisovať - recept nájdete TU. V recepte sa zmení iba odtieň gélovej farby pridávanej do mandľovo-bielkovej zmesi. Ale pridám aspoň rozpis surovín na ovocnú (černicovú plnku).
Na černicovú plnku potrebujeme :
150 g biela čokoláda
50 g horúce černicové pyré
PRÍPRAVA :
Najskôr si musíme pripraviť rozvar černíc. Umyté černice (cca 130-140 g) podlejem kvapkou vody, pridám 2 PL krupicového cukru a rovarím úplne na kašu. Prepasírujem - je to nutné, pretože černice majú kopec zrniek. Pokiaľ sa varia černice, bielu čokoládu nalámem na malé kúsky do misky. Odmeriam 45-50 ml černicového pyré a ešte horúce nalejem na čokoládu. Rozmiešam stierkou na hladko. Ak by zmes rýchlo vychladla a čokoláda by ešte nebola úplne rozpustená, je možné si pomôcť mikrovlnkou (10-15 sekúnd) alebo misku dať na hrniec s horúcou vodou a rozmiešať.
Zmes presunieme so vrecka so špičkou s hladkým okrúhlym otvorom a necháme v chladničke či mrazničke stuhnúť na požadovanú konzistenciu. Trafiť presnú tuhosť plnky je umenie - veľmi tuhá pôjde ťažko cez špičku a veľmi tekutá bude príliš tiecť. Plnka veľmi rýchlo mimo chladničky mäkne, takže treba robiť rýchlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára