9. mája 2021

Kuracia piccata

Pri varení uprednostňujem ľahšie stráviteľné jedlá, takže najčastejšie pripravujem ryby a hydinu. Dnes som rozmýšľala čo variť a spomenula som si na tento recept, ktorý som už dlho nerobila. Je to osviežujúce jedlo, hodí sa najmä na teplé letné dni - a dnes bolo slniečko aj celkom teplo, tak som zvolila práve toto jedlo. 



POTREBUJEME (na 4 porcie) :

2 ks kuracie prsia
1/2 väčší citrón
1,0 - 1,5 dl suché biele víno
1,0 - 1,5 dl zeleninový alebo hydinový vývar
2-3 plátky studeného masla
hrsť čiernych olív
1-2 menšie paradajky
hladká múka na obalenie mäsa
soľ
korenie
olivový olej
posekaná petržlenová vňať na ozdobu

PRÍPRAVA :

Prsia umyjeme, osušíme a každé prerežeme na polovicu - dostaneme 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Citrón očistíme a vyrežeme z neho iba dužinu bez bielej šupky. 

Na panvici rozohrejeme olej, opečieme z oboch strán mäso (asi 3  minútky z každej strany) a vyberieme von. Do výpeku z mäsa pridáme víno, necháme zovrieť, minútku-dve prevaríme, pridáme vývar a varíme ešte pár minút, pokiaľ sa omáčka trocha nezredukuje. Odstavíme zo sporáka, pridáme studené maslo, mesiačiky citróna, pokrájané olivy, pokrájanú paradajku (bez šupky), premiešame, vrátime do panvice mäso, posekanú petržlenovú vňať, premiešame a podávame s ľubovoľnou prílohou (pečené zemiaky, ryža, bagetka, šalát ...). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára