9. mája 2021

Jednoduchá gaštanová roláda

Mám veľmi rada tieto na prípravu jednoduché ale chutné dezerty. Pôvodne som chcela robiť inú gaštanovú roládu s dvomi druhmi krému, ale nakoniec zvíťazil tento jednoduchý recept - a neľutujem, roláda je mňamková a mizne z tanierov podozrivo rýchlo.


POTREBUJEME :

korpus 

5 vajíčok (žĺtky a bielky zvlášť)
80 g krupicový cukor
50 ml olej
80 g polohrubá múka
40 g kakao
1/4 ČL prášok do pečiva
štipka soli

krém

250 g Mascarpone
250 g gaštanové pyré izbovej teploty
1 PL práškový cukor
1 PL rum
1 dl smotana na šľahanie

strúhaná čokoláda a ozdoby na zdobenie



PRÍPRAVA :

Najskôr si pripravíme cesto - bielky vyšľaháme so soľou do peny, postupne zašľaháme cukor a vyšľaháme tuhší sneh. Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky, olej, a nakoniec preosiatu zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriate na 190°C pečieme cca 8 minút. Upečenú roládu vyberieme z rúry, necháme chvíľu chladnúť a cesto spolu s papierom zrolujeme a zabalíme do vlhkej utierky, a necháme vychladnúť.

Pokiaľ cesto chladne, pripravíme krém - Mascarpone vyšľaháme s cukrom, postrúhaným gaštanovým pyré, rumom a smotanou na hladký krém. 

Cesto rozbalíme, potrieme krémom (asi 1/5 necháme na potretie rolády zvonku), zrolujeme, potrieme krémom a ozdobíme podľa chuti. Ja som zvolila jednoduché zdobenie postrúhanou čokoládou, krémom a čokoládovými ozdobami. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 2-3 hodiny.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára