18. decembra 2020

Kokosové florentínky

Tento rok som sa po dlhočiznej dobe opäť rozhodla upiecť florentínky - alebo marokánky ? Myslím si, že je to v podstate to isté - zmes orieškov a kandizovaného ovocia obalená smotanovou alebo mliečnou zmesou. Ale tentoraz som sa rozhodla namiesto klasickej živočíšnej smotany či mlieka použiť kokosové mlieko a časť koláčikov som ochutila ešte kokosovou múčkou - a práve tá časť je úplne najlepšia, preto pridávam práve túto verziu.


POTREBUJEME (na cca 25 kusov) :

300 ml kokosové mlieko (ja som použila light verziu)
60 g cukor
20 g maslo
40 g hladká špaldová múka
120 g kandizované ovocie
100 g orechy (posekané - rôzne druhy podľa chuti)
hrsť kokosovej múčky (strúhaný kokos)
mliečna alebo horná čokoláda na potretie spodnej časti
biela čokoláda na ozdobu



PRÍPRAVA :

Kokosové mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme pokiaľ nezačne hustnúť. Primiešame posekané orechy a posekané kandizované ovocie. Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný kokos.


Lyžičkou robíme na plech vyložený papierom na pečenie kôpky. Medzi jednotlivými kopčekmi necháme medzeru, majú tendenciu sa roztiecť, ale tieto moje vydržali pokope. Pečieme cca 10 - 15 minút do ružova. Zložíme za tepla z pekáča a necháme vychladnúť. Po vychladnutí spodok potrieme rozpusteniu čokoládou. Po zatuhnutí otočíme a vrch môžeme, ale nemusíme ozdobiť, ja som pofŕkala bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli s 1 ČL oleja.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára