19. mája 2020

"Lepkavá" kuracinka

Tento recept som práve dnes skúšala a je chuťovo ozaj výborný. Neviem kto je jeho autorom (podobný ale z väčšieho množstva surovín som našla na fresh.iprima.cz) ... túto zjednodušenú verziu mám od kamošky Lenky a ukladám ho medzi svoje TOP recepty, pretože je prudko žravý a návykový. Nie je to síce žiadna vysoká gastronómia, ale občas treba aj rýchle a chutné jedlo a môj chlap na obed aj tanier pooblizoval, tak čo viac dodať.
 
 
POTREBUJEME (na cca dve porcie) :

2 ks menšie až stredné kuracie prsia pokrájané na kúsky
1-2 PL olej
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie podľa chuti
1 PL Solamyl
1-2 ČL mletá sladká paprika
4 PL kečup
3 PL sójová omáčka
2 PL ryžový ocot
1-2 PL hnedý cukor
1 PL med
chilli (voliteľné)
3-4 strúčiky cesnaku očistené a pokrájané nadrobno
sezamové semienka

PRÍPRAVA :

Kúsky kuracieho mäsa zmiešame so soľou, korením, mletou paprikou a Solamylom a dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme olej a obalené kúsky sprudka opečieme zo všetkých strán tak, aby bolo mäso prepečené. Vyberieme von z panvice, do výpeku pridáme cukor a med, rozpustíme, pridáme kečup, sójovú omáčku, ryžový ocot (je jemnejší ako klasický), chilli, posekaný cesnak, dobre premiešame, pridáme opečené kúsky mäsa, dobre premiešame, aby sa mäsko pekne obalilo omáčkou, pár minút necháme za stáleho miešania opekať. Podávame s prílohou podľa chuti, posypané sezamovými semienkami a niečim zeleným. My sme mali s ryžou a k tomu pak choi na pare. Ale výborné bolo aj s nasucho opečeným chlebíkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára