15. októbra 2019

Kuracie mäsko so zázvorom a pomarančom

Opäť recept, v ktorom sa kombinuje mäsko a ovocie. Nejako som si túto kombináciu obľúbila. Tentoraz je to kuracie mäso s voňavým zázvorom a šťavnatým pomarančom, ktoré sa vzájomne s jemným mäsom výborne dopĺňajú.




Na 4 porcie potrebujeme :

500 g kuracie prsia alebo vykostené stehná bez kože
2 - 3 PL rastlinný olej 
3 - 4 PL sójová omáčka 
3 pomaranče (ideálne v bio kvalite)
čerstvý zázvor asi 3 cm kúsok
1/3 póru
1 veľká červená čerstvá paprika
chilli korenie alebo omáčka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
niečo zelené na ozdobu

PRÍPRAVA :


Vo woku alebo v panvici rozohrejeme olej, pridame mäso nakrájané na rezančeky, necháme zatiahnuť. Pridáme šťavu z 1 pomaranča, pór pokrajany na kolieska, postrúhaný zázvor a papriku pokrájanú na malé kocky. Ochutime soľou, korením a nastrúhanou kôrou z jedneho pomaranča. Opekáme 2-3 minúty za stálého miešania. Nakoniec pridáme kúsky zo zvyšných dvoch pomarančov, ktoré sme zbavili šupky a bielej kože. Úplne na záver posypeme pažítkou. Ako príloha sa asi najviac hodí ryža, ale pokojne aj iná podľa chuti. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára