Neviem ako a ani neviem kedy sa to stalo, ale čerstvé figy som si zamilovala a celý rok sa teším na ich sezónu ... rada si ich doprajem počas občasných dovoleniek na miestach kde rastú vo svojom prirodzenom prostredí, ale väčšinou využívam ponuku supermarketov. Pred pár rokmi som v záhrade zasadila vlastný figovník a konečne po troch rokov tento rok vyzerá byť nadpriemerná úroda.
Potrebujeme :
chleba alebo bagetu
syr s modrou plesňou (napr. Niva, Gorgonzola, ...)
čerstvé figy
med
čerstvý tymián
PRÍPRAVA :
Chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré opečieme na suchej grilovacej alebo klasickej panvici. Na horúcu hrianku položíme plátok syra (môžeme pod grilom zapiecť pokiaľ sa syr nezačne topiť, ale nie je to podmienkou). Na syr položíme plátok čerstvej figy. Pokvapkáme medom a posypeme lístkami čerstvého tymianu ... dokonalá harmónia chutí. Mohla by som ich jesť každý deň celé leto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára