13. mája 2022

Figy s dvomi druhmi syra, sušenou šunkou, medom a tymiánom

Čerstvé figy sú moja srdcovka. A kombináciu s Nivou, medom a čerstvým tymiánom milujem. Figy pestujem aj doma v záhrade, ale mimo našej sezóny nepohrdnem ani figami zo supermarketu. 

Tentoraz som k receptu pridala čerstvý kozí syr a sušenú šunku ... a vyskúšala som aj iný food styling. K figám som podávala nasucho opečené toastíky, ktoré som si natierala syrovou náplňou a zajedala šťavnatými figami pohladenými medom a fajnovou sušenou šunkou ... chuť tymiánu to celé krásne dopĺňala. Nebíčko v ústach ...  


POTREBUJEME :

čerstvé figy
čerstvý kozí syr
syr Niva
sušená šunka
med 
čerstvý tymián
 
PRÍPRAVA : 

Figy umyjeme, osušíme, odkrojíme stopky a navrchu narežeme do kríža - asi do dvoch tretín výšky figy - figy opatrne roztvoríme. Do každej figy dáme trocha čerstvého kozieho syra (použila som koziu Lučinu, ktorá je jemná, a nemá výraznú vôňu, ktorú mnohí nemajú radi) a kúsky rozdrobenej Nivy. Dekorovala som kúskom sušenej šunky a čerstvým tymiánom.

Figy som posadila do lôžka zo sušenej šunky, všetko som zľahka pokvapkala medom a posypala čerstvým tymiánom. Mne najviac takto pripravené figy chutia s nasucho opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka, ale dobrou voľbou bude aj čerstvá chrumkavá bageta alebo čerstvý chlieb. 
 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára