Ďalší z receptov, príznačných pre toto ročné obdobie - fajnová krémová polievka z tekvice Hokkaido, ktorá príjemne zahreje - tentoraz v úplne jednoduchej verzii.
Na cca 4 porcie potrebujeme :
1 menšia tekvica Hokkaido
zeleninový vývar alebo kurací vývar (cca 1 liter)
1,5 dl smotana (sladká alebo na varenie) alebo mlieko
soľ
korenie
karí korenie
pár kvapiek chilli omáčka alebo chilli paprička
tekvicové semienka, čerstvá bylinka a krutóny na ozdobenie
PRÍPRAVA :
Tekvicu umyjeme, osušíme a pokrájame aj so šupou na menšie kúsky (2x2 cm). Pokrájanú tekvicu dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom tak, aby bola tekvica celá pod vývarom. Varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára