1. decembra 2019

Jednoduchá krémová Hokkaido polievočka

Ďalší z receptov, príznačných pre toto ročné obdobie - fajnová krémová polievka z tekvice Hokkaido, ktorá príjemne zahreje - tentoraz v úplne jednoduchej verzii.




Na cca 4 porcie potrebujeme : 

1 menšia tekvica Hokkaido
zeleninový vývar alebo kurací vývar (cca 1 liter)
1,5 dl smotana (sladká alebo na varenie) alebo mlieko
soľ
korenie
karí korenie
pár kvapiek chilli omáčka alebo chilli paprička
tekvicové semienka, čerstvá bylinka a krutóny na ozdobenie

PRÍPRAVA :

Tekvicu umyjeme, osušíme a pokrájame aj so šupou na menšie kúsky (2x2 cm). Pokrájanú tekvicu dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom tak, aby bola tekvica celá pod vývarom. Varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká. 

Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme korenie karí podľa chuti, smotanu alebo mlieko  na zjemnenie, prevaríme, v prípade potreby dochutíme soľou a podávame ozdobené nasucho opečenými tekvicovými jadierkami, čerstvou bylinkou alebo krutónmi.  




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára