30. decembra 2019

Cvikla zapekaná so slaným syrom


Toto je neskutočná dobrota - samozrejme za predpokladu, že máte radi červenú repu. Jednoduché jedlo, ale chuťovo ozaj výborné. Kombinácia červenej repy a slaného syra je fantastická - pasujú k sebe dokonale.




POTREBUJEME :

upečenú červenú repu (cvikla)
slaný syr (odporúčam použiť Fetu)
olivový olej
sušené oregano alebo tymian

Červenú repu je najlepšie upiecť si deň vopred, alebo napríklad ráno, potrebuje trocha vychladnúť. Cviklu umyjeme, odkrojíme listy aj spodný koreň a zabalíme ju do alobalu. Ak mám väčšiu cviklu, tak balím každú zvlášť, ak mám malé, tak aj 2-3 kusy spolu. Zabalenú cviklu vložíme na rošt do rozhohriatej rúry (190-200°C) a pečieme podľa veľkosti repy cca 45 - 60 minút. Upečenú necháme vychladnúť.


Upečenú repu ošúpeme a pokrájame na kolieska hrubé asi 3 mm, rozložíme v jednej vrstve na pekáč potretý olivovým olejom (každé koliesko v oleji na pekáči z oboch strán namočíme), na cviklu rovnomerne rozdrobíme slaný syr, posypeme sušenými bylinkami a v rúre vyhriatej na 200 °C zapekáme pokiaľ syr nezačne chytať farbu. Toto je asi môj úplne najobľúbenejší recept z červenej repy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára