12. júna 2025

Velvet makrónky


Ja som ten typ, ktorý veľmi, veľmi, veľmi rád skúša nové veci. Preto som musela vyskúšať aj tento spôsob "zdobenia" makróniek, ktorý som prvý krát videla na zahraničných stránkach. Je to veľmi jednoduché, efektné a pri zvolení vhodných farieb aj veľmi elegantné zdobenie.  
 
zdroj : Internet, autor : Olena Grechishkyna    


    
 
Okrem toho na toto zdobenie sa využívajú rozmixované nevydarené škrupinky. Po upečení sa vysušia (na vzduchu alebo v rúre) a následne rozmixujú a pomocou obyčajného kuchynského sita sa aplikujú po nastriekaní na budúce škrupinky.
 
ŠKRUPINKY
 
Metóda : talianska
Mandľová múka :  Kaufland
Podložky : silikónová so sklenenými vláknami
Schnutie : podľa metódy
Pečenie : funkcia horný a dolný ohrev + ventilátor, 135°C, 18 minút 
Farba : ružová prachová
Zdobenie : ružové rozmixované nevydarené škrupinky
 
 
Tento spôsob zdobenia je možné použiť na makrónky pripravené akoukoľvek metódou. Zdobenie sa aplikuje pomocou obyčajného jemného kuchynského sita, na čerstvo nastriekané makrónky. Najskôr teda pomocou vrecka s jednoduchou okrúhlou špičkou nastriekate budúce škrupinky na podložku, odstránite prípadné bubliny a po "uložení" budúcich škrupiniek na podložke do finálneho tvaru pomocou sitka preosejete na čerstvo nastriekané škrupinky rozmixované nepodarky.  
 
 
Zvyčajne sa na osievanie používajú škrupinky v rovnakej či podobnej farbe, ako je zmes na nové makrónky. Ja som mala nepodarky v staroružovej farbe, preto som aj zmes na nové makrónky farebne prispôsobila zmesi z nepodarkov.
 
Ďalší postup je úplne rovnaký ako pri makrónkach bez posypu a bude závisieť iba od metódy, ktorou makrónky pripravujete. Nevyžaduje sa žiadna zmena oproti klasickému postupu. 
 

Moje skúšobné velvet makrónky som nakoniec naplnila malinovou ganache po obvode, s pomarančovo-malinovým stredom (jemne horkastý pomarančový džem a svieža čerstvá malina).
 
 
Na tomto obrázku je pekne vidieť rozdiel medzi klasickými hladkými škrupinkami a škrupinkami s velvet efektom. Uznajte, že toto zdobenie má niečo do seba. 
 
zdroj : Internet, autor : Olena Grechishkyna
 
Podľa môjho názoru, toto zdobenie najviac vynikne pri tmavších a sýtejších farbách škrupiniek, vtedy pôsobia naozaj elegantne. 
 
Zdroj : Internet

 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára